Skok na vsebino | Skok na meniSadržaj

Program

Ustvarjalko je namenjen otrokom, ki si želijo aktivne ustvarjalnosti v glasbi, plesu in gibu, morda tudi z oživljanjem lutk.  

Udeleženci bodo razdeljeni v skupine glede na interesno področje ter glede na starost in predznanje. V posamezni skupini bo največ osem otrok. Pouk bo potekal ločeno po interesnih skupinah, ob zaključku dnevnih srečanj, pa zaradi interaktivnega povezovanja, skupaj z vsemi udeleženci (združeno torej glasba, ples, gib in lutke).

V času pouka bodo otroci utrjevali dosedanje znanje, urili muzikalne in plesno-gibalne prvine ter spoznali nove načine muziciranja, plesa in giba. Pri glasbi bodo spoznali osnove improvizacije, igrali sodobne avtorske aranžmaje znanih in avtorskih skladb v ansambelskih zasedbah ter sodelovali pri nastajanju glasbeno-plesne predstave. Spoznali bodo različne vloge (solistična, ritmična, harmonična, spremljevalna vloga) v inštrumentalnih zasedbah ter videli vpliv in povezavo glasbe do giba in plesa.

V plesni delavnici bodo ustvarjali skupne koreografije, ki bodo temeljile na osnovnih principih gibalnih tehnik s poudarkom na doseganju svobode v gibalnem in plesnem izražanju. Otroci se bodo lahko vključili tudi v svet lutk, kjer bodo z izdelovanjem lutk razvijali svoje slikarske in ročne spretnosti ter se obenem naučili različnih tehnik obvladovanja lutk. Posvetili se bodo gibalnem interpretiranju plesalcev skozi lutko in poskusili voditi lutke s pomočjo zvoka instrumentalne skupine.

V skupnem delu se bodo igrali glasbeno-gibalne igrice, raziskovali odnos in odziv zvoka v povezavi z gibom in plesom.

Naš cilj bo skupna otroška umetnina: Glasbeno-plesna pravljična predstava.

 

Urnik delavnice

PETEK, 22. 6. 2012:


17.30–20.30
Prijava udeležencev, spoznavanje in uvodni razgovor o delu


SOBOTA, 23. 6. 2012

 


9.00–12.15
delo v interesnih skupinah

12.30–14.00
skupno delo vseh skupin


NEDELJA, 24. 6. 2012


9.00–12.15
delo v interesnih skupinah

12.30–14.00
skupno delo vseh skupin


PONEDELJEK, 25. 6. 2012


9.00–11.00
priprava na javni nastop

11.00–12.00
Izvedba predstave
 


Made in Plastikfantastik :: Spletne strani za ustvarjalce